Super Bábok #1

Ismertem ezt a legyet régóta, de valahogy nem foglalkoztatott. Nem sokat láttam benne. Aztán idén tavasszal mikor Max barátom elvitt magával egy korai pérezésre, egy olyan folyóra aminek a medrébe még inkább jéghideg hólé kavargott, gyorsan új véleményt alkottam a pici báb imitációkról. Semmiféle légy nem volt dobozomba amivel megközelíthettem volna ezeknek a legyeknek fogósságát. Maxnál persze minden szín, minden méretben le volt kötve. Ami persze illett is, hogy így legyen, hisz ő volt ott a helyi serif. Még az hiányzott volna az egómnak, hogy én mutassam meg hogyan kell ott pért fogni…Hát jó nagy különbséggel zártuk a napot az tény. Majd a végsőkig igyekeztem saját dobozból megoldani az aznapi feladatot, de aztán sorba álltam én is egy aprócska szuper bábért…

Max 16os kis Bábja. Szerintem antronból kötött test, néhány menet kakas tollal.Nincs feleslegesen tele aggatva az biztos.

Érezhető mennyivel jobban megmozgatja az áramlás a tollszegmensek miatt egy Killerbughoz képest. Biztosan nagyobb jelet is hagyhat úszás közben. Valószínű ezeknek a tollszegmenseknek köszönheti fogósságát.Hogy ebből a könnyedségéből ne veszítsen, nem szoktam tungstennel túlsúlyozni, inkább apró rézgyöngyöt használok, azt viszont aranyszínben. horognak pedig kis öblű, hosszú szárú, vékony húsút, 16-12es méretben. A körbetekert tollat a hátán és hasán egészen visszanyírom, csak két oldalt marad hosszan.

SuperPuppa.

2 hozzászólás a(z) “Super Bábok #1” bejegyzéshez

  1. Üdv,
    az eredeti “super pupa” – úgy tudom – még súlyozatlan volt, ergo, száraz légyként funkcionált, s szintén pérfogásra találták ki. Érdekes módosítás, majd ősszel kipróbálom, bár, nem szeretek nimfázni (különösen ha szárazzal is fogok).

  2. Én alapvetően nimfázni indulok. Ha szed, és minden ideális, szeretek szárazzal pecázni, de kb. 80%ban nimfákkal fogom a halaim. Tetszik a súly nélküli ötlet, még lassabb vízen is tudom majd sodortatni…

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.