Reload -A hangya (Nedves légy)

Nimfás dobozaim teljes kiürítése, majd előzőekben bemutatott néhány nimfa típussal való feltöltése után (a négy típus mellett még kedvenc domolykós nimfám is helyet kapott a dobozban ) a nedves legyeken a sor. Ami biztosan nem fog hiányozni a szinte minden hal számára jól ismert, szeles, esős időben, rajzás idején jelentős mennyiségben vízbe potyogó, mosódó apróság a hangya imitációja. Egész napos csali, álló és folyóvízen, szélben, esőben, kánikulában. A száraz gallérja ellenére egy lassan süllyedő, igen fogós nedves légy, többnyire a víz tempójával sodortatva, felszín közelben szokott eredményes lenni, domira, vörösszárnyúra, pérre, pisztrángra, küszre, jászra.

10 hozzászólás a(z) “Reload -A hangya (Nedves légy)” bejegyzéshez

   1. Szia!
    Sajnos nem került rá sor. Egyrészt finomcuccal most befagyott volna a spicc. Másrészt 3 napon át 50-60 kormorán vert tanyát az említett szakaszon, tehát értelme se lett volna kiüljek. Máshol meg jég van. Tegnap terveztem egy zsilip alatt süllőzni-menyhalazni, ám vendégség jött közbe, így fulladt teljes kudarcba a hétvégére tervezett zsinórfagyasztás….

    1. Szia.
     Ez szomorú. Mármint a kormorán helyzet. Mifelénk megindult ellenük a küzdelem, néhány hónapja már lőhetik őket a halőreink. Talán kicsit enyhül a halakon a nyomás. Nincs halászat, szigorú az ellenőrzés, ritkul a kormorán populáció, jól sikerült tavalyi ívás, most meg a jég alatt pihenhetnek kicsit…Ezt biztosan meghálálja majd az öreg Duna.

  1. Szia! Szerintem 16-os alatt kicsit macera megkötni, nem beszélve, hogy a nagy domolykó is gondolkodás nélkül elcsípi ott meg jól jön egy öblösebb horog. 16-14-es méretben készülnek. Ezek itt a bejegyzésben 16-os tiemco száraz legyes horgokra kerültek.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.