Paraloop vörös farkú-A patak csali.

Egy igazi patak peca légy. Olyan mindenes. Leveszi minden ami szeret szedegetni.

Poliyarn. Két menettel felkötöm, majd egyszer mögötte, csak a horogszáron, és ismét két menet. Így biztosan nem tekeredik el.

Két páva farok szegmens és rézdrót.

A test után készítek egy hurkot.

Bekötök egy kakas tollat.

A hurkot megtartom jobb kezem mutató ujjával, majd feltekerem rá felfelé haladva a tollat.

Aztán vissza a horogig, majd a hurok tövénél elkötöm és egészen a horogszemig vezetem.

Ilyenkor a hurokba kötött tollat magára lehet hagyni.  Nem tud letekeredni. Ez a Paraloop-technika.  Néhány próba után egy pillanat alatt el lehet készíteni.

Egy adag szarvasszőr.

Két oldalra osztom, előre hozom közte a toll hurkot.

Valami dub.

A hurkot egészen a horogszemig hajtom, egy menettel oda fogom, és egészen az első tollszegmensig húzom előre majd elkötöm.

Egy igazi mindenes….

3 hozzászólás a(z) “Paraloop vörös farkú-A patak csali.” bejegyzéshez

 1. szia,
  nem az írásodhoz kapcsolódó de szeretnék segítséget kérni. Kezdő tenkarás lennék szereztem be egy botot kicsi pénzért, viszont zsinórral bajba vagyok. Hol tudom beszerezni szárazlegyezéshez?
  Előre is köszönöm!

  1. Szia!
   Én innen szoktam rendelni Kevlár zsinórt: http://www.tenkaratimes.com/tenkara-gear-storefront/sunline-buttobi-tenkara-level-line
   Ez egy vékonyodó, fonott kevlár madzag, a vékony felén pici acél karika az előkének, a vastag végén egy hurokkal a lillan csatlakozáshoz. Jó minőség, viszont majd öt ezer forint a három méter.
   Tavaly tavasszal viszont a Decathlonban vásároltam egy tekercs citromsárga 35ös fonott zsinórt 150 méteres kiszerelésben, (sajnos a márkát most fejből nem tudom, de utána nézek) és egész évben azt használtam. Talán, ha ezerötszáz forint volt és sztem. életem végéig elég lesz. Kicsit kísérletezni kell a hosszával, hogy szépen kiterüljön az előke, de működik. Ha száraz léggyel használom meg szoktam kenni az utolsó métert légyzsírral, és szépen fent marad a víz tetején. Egy 3.60as botra kb. 3.30 fonott, meg egy méteres előke….
   üdv. Zoli

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.