Clouser

Van a  Wolly meg a Clouser. Szerintem kijelenthető, hogy a két legjobb part menti, téli, bogarászó tenkara csali. Valahogy mégis kevesebbet emlegetett kettőjük közül az utóbbi, pedig a maga nemében verhetetlen. Legalábbis téli holtág pecáknál. Mifelénk ezek a holtágak tartják bennünk tavaszig a lelket, így jó sok télen keresztül cincáltam már jéghideg vizeikben ezeket az apróságokat.

Amennyire téli, legalább annyira nem nyári. Nálam legalábbis felmelegedett vizekben már nem működik. Nem tudok vele se domolykót, se pisztrángot fogni, viszont még nem sikerült jobb sügér csalit kötnöm.

Megkerestek néhányan, hogy belekezdenének a tenkarázásba, de mivel is, mire és hogyan? Hát ezzel a csalival biztosan meglesznek az első kalandok. Két óra alatt egész készlet el fog készülni, minimális anyagi ráfordítással. Őzfarok, néhány színben, egy csomag Gama F314 6-os méretben és néhány tungsten szem. Egy légy ára szerintem nem üti meg a száz forintot, ami műcsalis horgászatban nem elhanyagolható tényező.

Gél állagú pillanatragasztó.

Őzfarok (Bucktail)

A végkötésnél is ragasztom.

Clouserek.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.