Königsseer Ache I.

“Valószínűtlenül tiszta folyó…” -Csak úgy futólag tett említést egyik ismerősöm, mikor hétvégi túrázásáról mesélt. Nekem pont elég is volt, hogy látni akarjam. Aztán a sok bokros horgászni való mellett feledésbe is merült, mígnem párhete Ricsi egy valószínűtenűl tiszta folyóból csörög rám, hogy ugorjak le hozzá meló után. -Meló után? Miért hol vagy?-Königsseeache. Kb. húsz perc tőled.Ricsi kétszázat utazott, hogy közölje, tőlem egy húszasra kanyarog a paradicsom. Legalább is egy tenkarás paradicsom… A találka sajna nem jött össze viszont a hétvégén már én ácsorogtam derékig abban a valószínűtlenül tisztában….

A folytatásról néhány kép, ha pedig valaki kedvet kapna:A naviba Schönau Königssee, napijegy pedig a Königssee parkolóban a Turista információba huszonkét euróért. Több mint tíz kilométer, elképesztően szép folyó. Három nap alatt se lehet lehorgászni. Ha valaki reggel ötkor startol Pestről, délben már szerelgethet a parton. A szállás lehetőség végtelen, nagyjából minden háznak van kiadó szobája a környéken….

Sebesek és szivárványosok. Fent javarészt az ős állomány, több sebessel, aztán lefelé haladva inkább szivárványos. Hal bőven, húszas alatti tipetet simán tépik a darabosabbak. Bő negyven felettiből lehet szépen csipegetni, de vannak jóval nagyobbak is. Az eddigi négy pecámon szinte mindig volt menthetetlen szakításom.

Apró kérészek rajzanak késő délután, de ekkora legyekkel képtelenség az erős sodrásban horgászni. Tízes alattival  kár nyűglődni.

A pihenőket el lehet tölteni így is…

….meg így is.

A Goddard meg a Stimulator volt a megoldás.

4 hozzászólás a(z) “Königsseer Ache I.” bejegyzéshez

  1. És még csak nem is horgásszák. Alig járja valaki.
   Viszont négy peca alatt három különböző halőr ellenőrzött.
   Hát vigyázni is kell rá…

 1. Szia,

  bocs, de kicsit megint kukacoskodnom, azaz pontosítanom kell. A víz neve Königsseer Ache, a településé pedig Schönau am Königssee.
  A víz gyönyörű, sajna túl messze van.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.