A Vechte meglepetése

Munkám miatt egy német-holland határvárosba kellett utaznom és mivel tudtam, hogy a hétvégét is kénytelen leszek ott tölteni nem volt kérdéses, hogy legalább egy bot meg a mindenes legyes doboz velem tart.
Vasárnap sikerült is időt szakítani és egy Vechte nevű kis folyón, pár órás horgászatra. Az idő szűke miatt nem bonyolítottam túl semmit. Drótelőkét kötöttem, annak a végére egy csukalegyet és neki indultam az őszi folyó partnak…
Csuka és a sügér a helyiek célhala.
Hallépcsővel segítik a vonulásukat.
Ezt a csendesebb szakaszt választottam.

Meg volt a délután varázsa. Az idény első csukázása amire már régóta vártam és egy ismeretlen víz felfedezésének izgalma. Teljesen kizártam a külvilágot, ráhangolódtam a dobásokra és streamerem mozgására. Éppen egy sárguló levelű fa, vízre hajló ágai alatt húztam már többedjére el legyem mikor lusta, tompa ütést közvetített zsinórom. Határozott behúzással reagáltam és nyugtáztam, hogy megakadt a hal. Éreztem, hogy jó súlyban és erőben van de, valami nem stimmelt védekezésével. Hiányoztak a kemény fejrázások és szaltók, balinra kezdtem gyanakodni. Néhány kör lefutása után megmutatta magát az idegen, legnagyobb meglepetésemre egy kövér domolykó személyében…
Hosszra nem volt rendhagyó viszont alig értem át a nyakát súlya pedig verte a 2 kilót. Gyakorlatilag torokra vette a 10-cmes streamert és a drótelőkével sem sokat foglalkozott.

Nem sok minden látszik ki a 10cmes légyből.
1es horogra volt a kötve a légy, drótelőkén.
Ennyit a domolykó óvatosságáról.Csuka ugyan nem akadt de, így is csuda őszi délutánt tölthettem horgászattal egy hangulatos folyócska partján és vehettem kézbe egy igazi meglepetés halát.

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.