Három nap a hegyen II. (KILLER KEBARI)

   Másnap kicsit korábban szerettem volna nekivágni, de az ébresztőt nem madársereg fújta hanem égdörgés és szakadó eső kopogása tudatta, nyugodtan fordulhatok még egyet és alhatok míg kedvem tartja…
Javában volt már reggel mint hajnal mikor nekiláttam szokásos kávé illatú szeánszomnak, majd hazai szalonnából, sonkából elkészített hagymás rántottámnak. Az előző napból tanulva tudtam, hogy szükségem lesz gazdagon az energiára.
A folytatás a papírforma szerint zajlott, szinte harapható levegő, kristálytiszta víz és szépséges, vad halak minden mennyiségben.
Kivéve egy dolgot. Nemrégiben Zsolesz kezembe nyomott néhány pofon egyszerű legyet amit legújabb felfedezettjének tart és Killer Kebari névre “hallgat”. Gyakorlatilag egy Killer Bugról van szó ami kap egy fogoly toll gallért. Zsolt elmondása szerint a gallér miatt lényegesen fogósabbá vált mint gallér nélküli elődje.(Már, ha egyáltalán az elődjéről beszélünk.) Jelenleg favorit tenkara csalijaként tartja számon.
A nap nagy részét ennek a légynek szántam és valóban megdöbbentően eredményesnek bizonyult. Biztos vagyok benne hazai vizeken is hasonló eredményeket fog hozni domolykó, jász, paduc, márna és a ponty horgászatában….
Fogós legyet egyszerűbben nehéz lenne…
Néhány kép lépéseiről:

 

 

 

 

Miután utazós légykötő cuccaim között mindenre ráakadtam ami kellhet gyorsan kötöttem különböző színben és méretben néhány darabot. Valóban pofon egyszerű és pillanatok alatt köthető egész sorozat belőle. Aztán ismét neki vágtam…
 
 
Hihetetlen, hogy valaki úgy gondolta kell oda egy szarvast rakni…
Időnként szükség volt a nehezebb tungsten fejűekre.
 
 
 
Nincs két egyforma mintázatú…
A peca után azonnal hívtam Zsoleszt élménybeszámolómmal az új felfedezettjéről mire ő is néhány a hétvégén készített képpel támasztotta alá biztos helyét legyes dobozomba Gyilkos Keberijának.
Fotó: Szloboda Zsolt
Fotó: Szloboda Zsolt
 Fotó: Szloboda Zsolt
Fotó: Szloboda Zsolt
Köszi a képeket Zsolesz szép halak. Na, meg a Vertach… Remélem legközelebb majd együtt valahol….

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.