Argen

 A felső és alsó-Argen összefolyásától még 20kmt kanyarogva torkollik a bódeni tóba. Az alsó pár km-t leszámítva szabályozatlan vad folyó, félkilométerenként vízlépcső biztosítja a folyó egyenletes áramlását, alacsony vízállásnál is. Sebespisztráng, pér, domolykó, csuka, ponty, és márna a legyezőhorgászok számára érdekes halfauna. Személy szerint igazán nagy pisztránghoz még nem volt szerencsém, viszont német legyes fórumokon már láttam több kilós példányokkal pózoló sporikat.
Domolykó és márna állománya rendkívül erős, és a kedvező körülményeknek köszönhetően hatalmasra nőnek. Októberben tavipisztrángok érkeznek az alsó vízlépcsőkhöz ívni. Bár a tilalmi időszak miatt, horgászat szempontjából jelentéktelen, mégis nagy élményt jelent, a nagy pisztrángok látványa, a hidakról.

Egyszerűen beszerezhetőek a napijegyek a turista információkban, (Langenargen, Kressbronn, Neuravansburg) egy érvényes német turista horgászengedéllyel, amit a helyi polgármesteri hivatalban (Rathaus) igényelhetünk kb. 30 euróért 3 hónapra. Egy igazolványkép, és személyi vagy útlevél szükséges, az egész procedúra félórát vesz igénybe.
A szezon május 1.-szeptember 30-ig tart.
Napijegy árak 15-20 euró között változnak.
Budapesttől kb. 8órás autóútra van Neuravensburg ahol, helyben lehet az engedélyeket beszerezni, egy két nap alatt is alig végighorgászható szakaszra, 18 euróért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legyező Mekka…

És amikor megvadul….

 

2napos esőzés eredménye.

Legyezőhorgász Blog

Scroll Up