Apróságok 2.

Nem kimondott egyszerű víz a Glann városi szakasza. Míg városon kívül önfeledt pisztráng pecában lehet része az embernek, addig ezek az urbánus halacskák igen csak feladják a leckét a bámészkodónak. Legalábbis addig míg az ember rá nem jön, hogy az apróságoknak bizony helyükre kell kerülni. Azaz a tipet végére.

Három óra üres, vajon miért nem esznek? Tanácstalan sör bontás, ücsörgés közben pedig kis kutakodás…Aztán kósza ötlet…..Miért is ne? Volt már, hogy betalált.Felkötöm, útjára eresztem. Telefont kapok, felveszem, hisz pont rá érek, alig szólok bele, valaki megcibálja a fekete apróságot. Akad is, jól húz , de persze lefordul. Nem ártott volna bevágni…Telefon letesz, következő úsztatásokra odafigyelek. Talán harmadszorra fektethetem a sodrásra, újra lekéri valaki. Most minden a helyén, kézbe is veszem.Dagi halat csap be pici legyem. Már megint az apróságok. Az eddigi betlire öröm peca következik…Aztán megint elcsendesülnek. Már nincs kedvem kitalálni mivel lehetne még többet fogni, haza indulok.Útközben még kicsit  átrágom, hogy miért is. Valószínű nem a hangyára hajazó apróság, hanem maga az apróság. És miért, az apróság hozza őket lázba? Az agyon horgászottság miatt. Valószínű igen messziről szúrják ki, és kerülik messzire a normál méretű legyeket. Ez persze csak lehet meg talán, de biztosan érdemes néha a legyes doboz legaljára túrni….

5 hozzászólás a(z) “Apróságok 2.” bejegyzéshez

 1. Helló!
  Itt a Dunán már régebben is horgásztam és fogtam is 10-es legyekkel szép balinokat. Idén viszont 12-es legyekkel is próbáltam, nagyon odavoltak értük.
  Itt talán a, na nem divatból, megszázszorozódott pörgetők, különösen a júelesek mindenféle műcsalijai miatt lettek óvatosabbak. Bár régebben is letépkedték az előkéről a 12-14-es legyeket. Nem tudom. Mindenesetre élvezetesebb egy medium 5-ös bottal és ilyen kis legyekkel horgászni.

  1. Szia Levente!
   Én a négyes botig le szoktam finomítani a nimfát, nedvest, apró sztrímert. Ricsi barátom pedig beszerzett valami lövőfejet a zsinórja végére, és hármas bottal akkorákat dob vele lengetés nélkül, sztímerrel, nagyon vékony zsinórral, mint én a négyessel, lengetve. A hármas már ul. balinozó a javából. Idén a tenkarának szentelem a balinozást. Lesz majd kúszás mászás a sóderpadokon….

 2. Szia! Tenkarás domizással kapcsolatban keresnélek…mindjárt nyílik a patak, és elég jó tapasztalataim lettek a tilalom előtti pár hétben, viszont mindenki a rendes legyezésre buzdít, merthogy domira a tenkara nem kimondottan való…tudok valahová írni pm? Előre is köszi! GubaPisti

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé.